Hundantaget-Final-Hires-ny-färg-1.jpg

Hundantagets Tjänster

Hur kommunicerar din hund med dig? Förstår din hund vad du menar när du pratar med den? Hundspråket är välutvecklat och obundet från geografiska lokalisationer. Alla hundar kommunicerar, mer eller mindre tydligt. Under denna kurs får ni utmana er själva i den ordlösa kommunikationens spännande värld, ni får redskap till att kunna utläsa vad er hund berättar för er genom signaler, kroppsspråk och läten. Vi kommer att fördjupa oss i området lugnande signaler och skapa filmsekvenser där ni tillsammans får möjlighet att identifiera vad som sker i sekvensen. Vi berör bland annat områden som BAT (Behaviour adjustment training), koppelkompetens, ordlös kommunikation och signaler. Begränsat antal platser   Kostnad för kurs: 1895:- inklusive moms 5 tillfällen á 90 minuter, teoretiska och praktiska övningar. Löpande kursstarter under våren. Skicka intresseanmälan via mail så återkopplar jag inom kort! info@hundantaget.se Inför din anmälan:
 • Hunden ska vara vaccinerad med DHPPI, frisk från smittsamma sjukdomar och utan ohyra.
 • Vi tillåter inte stryphalsband eller flexikoppel..
 • Om din hund har särskilda behov, måste detta meddelas före kursstart

Denna kurs riktar sig till alla hundar över sex månader där ni tillsammans önskar jobba vidare på er relation och kommunikation. Alla som har haft en fyrbent tonåring vet nog vilken tålamodsprövande period det kan vara. De mysiga små valparna har plötsligt förvandlats till beslutsförvirrade slynglar med selektiv hörsel och obefintlig impulskontroll. Det bästa ni kan göra under denna period är att fortsätta bygga på en bra relation och göra kommunikationen ännu tydligare. Vi arbetar med att skapa en trygghet mellan hund och ägare – en trygghet som är skapad genom förståelse och respekt gentemot varandra.

Vi arbetar med hjälp av  olika moment där fokus ligger på att locka fram en aktiv följsamhet som baseras på hundens medfödda vilja av att samarbeta och att er relation lockar till glädje och harmoni – utan tvång eller orimliga krav. Vi kommer att jobba fram strategier där ni lättare kan fokusera på vad ni VILL att hunden ska göra, istället för att fokusera på vad ni INTE vill att hunden ska göra.

Hundantagets valpkurs riktar sig till alla valpar mellan 12 veckor – sex månader. Under kursen ligger målet på att lägga en trygg grund för ert vidare samarbete och för hundens fortsatta lydnad i vardagen. Träningen grundar sig i valpens naturliga äventyrslusta, lekfullhet och medfödda vilja att samarbeta. Vi tränar på kontakt och följsamhet, inlärning av moment som sitt, ligg och stanna kvar. Vi tränar på inkallning och lösträning, gå fint och avslappnat i koppel, passivitet och hanteringsvana. Hur man kan aktivera valpen och erbjuda mental stimulans. Vi övar i olika miljöer och har social träning inblandat i de olika momenten.

Vid valpkurser inomhus i träningshallen är maxantalet fem kursdeltagare per tillfälle. Detta för att minska känslan av att det blir rörigt och svårt för valparna att fokusera. Samt för att minska risken för smittspridning

Vill du gå valpkurs men ogillar tanken på gruppträning? Inga problem, vi erbjuder även valpkurser i samma paket som ovan men i form av privatträning. Fyll i formuläret och ange ditt önskemål så återkopplar jag inom kort.

5 tillfällen á 90 minuter, teoretiska och praktiska övningar.

Hunden ska vara vaccinerad med DHPPI, frisk från smittsamma sjukdomar och utan ohyra.
Vi tillåter inte stryphalsband eller flexikoppel. Om din hund har särskilda behov, måste detta meddelas före kursstart.

Kurstillfällen och tider:

Grupp A
2 september 19.00-20.30 (teoriföreläsning online)
4 september 10.00-11.30
11 september 10.00-11.30
18 september 10.00-11.30
25 september 10.00-11.30

Grupp B
7 oktober 19.00-20.30 (teoriföreläsning online)
9 oktober 10.00-11.30
16 oktober 10.00-11.30
23 oktober 10.00-11.30
30 oktober 10.00-11,30

Grupp C
18 november 19.00-20.30 (teoriföreläsning online)
20 november 10.00-11.30
27 november 10.00-11.30
4 december 10.00-11.30
11 december 10.00-11.30

2022
Grupp D
10 januari 18.00-19.30 (teoriföreläsning)
17 januari 18.00-19.30
24 januari 18.00-19.30
31 januari 18.00-19.30
7 februari 18.00-19.30

Grupp E
21 februari 18.00-19.30 (teoriföreläsning)
28 februari 18.00-19.30
7 mars 18.00-19.30
14 mars 18.00-19.30
21 mars 18.00-19.30

 

Plats: Hundantagets nya lokaler, Södra Vollsjövägen 170, Vollsjö

 

Vi kommer att vara en liten grupp med max 5 ekipage, och vi kommer under hela kursens lopp hålla avstånd till varandra och varandras hundar i enighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 Pris och villkor:

2100 kr inkl moms.

– Har du en hund som tycker kursmiljö eller andra hundar är svårt – berätta det i kursanmälan!

Introducera dig själv och din hund i den fantastiska aktiveringsformen Nosework! Under kursen får du som ägare lära dig om hundens förmåga att använda sin nos, om att läsa din hund och hur Nosework fungerar. Vi pratar om motiveringar och belöningstekniker och använder hundens egen vilja till engagemang som grunden till vårt arbete i kursen. Du och din hund får verktyg till att stärka er gemenskap som ett team och möjlighet att utveckla ert samarbete. Denna kurs lämpar sig för dig som inte har testat Nosework tidigare. Efter kursen kan du fortsätta träna Nosework hemma som aktivering eller sikta på doftprov i Nosework klass 1 (eukalyptus), det prov man måste genomföra för att få tävla i Nosework.

Om du känner att du har ett problem med din hund som du har svårt att lösa själv, eller som du har kämpat med länge utan bestående resultat, tveka inte att söka hjälp. Det är sällan för sent vare sig det gäller en valp, unghund eller äldre hund och det är inte bara du, men också din hund, som lider när ett problembeteende har uppstått. För en sak är klart – din hund beter sig inte med avsikt fel. Så, om du vill förändra någonting, men vet inte riktigt hur, då har du kommit rätt. Att leva med hund ska vara roligt, därför använder jag mig av positiv förstärkning och förespråkar samspel genom lek och tydlig kommunikation.

Individuellt utformade träningsprogram som följs upp veckovis. 4 träffar med träning och utvärdering. Kontinuerlig coachning via mail, telefon eller sociala kanaler, jag finns alltid tillgänglig för frågor och diskussioner.

Kostnad: 4000:- inklusive moms.

Vem är du för din hund – vem är din hund för dig? Oavsett vad ni har för ambitioner, tankar, drömmar och planer för er framtid, är det aldrig försent att nysta djupare in i kärnan av er relation. En trygg känsla av gemenskap förebygger missförstånd, oönskade beteenden och kommunikationssvårigheter. Strävan med coachingpaketet är att lyfta hund och ägare såväl som individer men även som team. Målet är en stark och trygg relation där förståelse, kärlek och respekt ligger till grund för er gemensamma framtid. Coachingpaketet byggs upp utefter ekipagets tidigare livserfarenheter och behov. Det kan utföras oberoende av hundens ålder eller tidigare erfarenheter. 

 • Coachingpaket 1 (online/distans 8 veckor):

Onlinecoaching 4 tillfällen via videmöte – 14 dagar mellan varje träff med anpassade praktiska övningar, metoduppgifter & reflektionsuppgifter.

 • Coachingpaket 2 (fysiska träffar – 8 veckor):

Fysiska Coachingträffar vid 4 tillfällen – 14 dagar mellan varje träff med anpassade praktiska övningar, metoduppgifter & reflektionsuppgifter. 

 • Coachingpaket 3 (online/distans – 12 veckor)

Onlinecoaching 6 tillfällen via videmöte – 14 dagar mellan varje träff med anpassade praktiska övningar, metoduppgifter & reflektionsuppgifter. 

Coachingpaket 4 (fysiska träffar – 12 veckor)

Fysiska Coachingträffar vid 6 tillfällen – 14 dagar mellan varje träff med anpassade praktiska övningar, metoduppgifter & reflektionsuppgifter. 

Balans och kroppskontroll är två viktiga punkter för hundens självförtroende. Att träna balans bygger både hundens mod och styrka. Att jobba med balansbollen är inte bara enkelt och oerhört roligt utan även väldigt effektivt. Genom att hundens lednära muskulatur aktiveras på ett skonsamt sätt kan vi skapa stabilare leder hos hunden. Hunden får bättre koordination och snabbare reflexer. fler fördelar balansbollsträningen ger är förbättrad kroppshållning, bålstyrka, stabilare leder och starkare muskler.

Utförs balansbollsträningen korrekt är detta ett suveränt komplement till annan hundträning. det är friskvård för alla sorters hundar, oavsett ålder eller sjukdom så finns det alltid övningar som kan anpassas för att stärka just din hunds kropp.

Under träningen guidar jag genom olika övningar och positioner som är anpassade efter just din hunds behov, utifrån era önskningar skapar vi tillsammans ett träningsupplägg.

Vid köp av 10-kort balansbollsträning är priset rabatterat med 10%, ni får därmed ett pass gratis.

Vid kombinationsbokning av massage och balansboll erbjuds paketpris, förmånligt paketpris erbjuds även till 10-kort kombinationsbehandlingar massage/balansboll (10 massagebehandlingar och 10 balansbollsträningar)

Vid intresse eller bokning: maila: info@hundantaget.se

Fördelar med massage:

Blodcirkulationen ökar under massagen, detta gör att läkningsprocessen i exempelvis skadade muskler eller senor påskyndas. Genom att muskelspänningen släpper sänks blodtrycket och blodet kan därmed lättare cirkulera genom muskeln. Massage sätter fart på lymfans flöde och får ut kroppens slaggprodukter. Genom att lymfcirkulationen påskyndas förhindras ödem och vätskeansamlingar som ger svullnad. Vid lätta, passiva rörelser av leden stimuleras ledvätskan positivt. Smärtor i muskeln minskar genom ökad syretillförsel. Massage ger smärtlindring och välbehag genom utsöndring av oxytocin och endorfiner.

Genom regelbunden massage hålls kroppen i bättre fysisk kondition och kan öka hundens prestationsnivå med upp till 20%. Forskning visar att massage leder till att den ärrvävnad som uppstår efter en skada bibehåller sin elasticitet. en trött muskel återhämtar sig dessutom snabbare om den får masseras än om den får vila.

Genom ökad ämnesomsättning i hud och talgkörtlar får hunden en frisk och vackert glansig päls.

Jag påbörjar alltid massagen med en palpation av hunden. Jag känner därmed av kroppen för att få information om eventuella ömma punkter/ställen som är extra känsliga eller ömma. därefter får hunden en välförtjänt massage och en avslappnande stund.

Vid kombinationsbokning av massage och balansboll erbjuds paketpris, förmånligt paketpris erbjuds även till 10-kort kombinationsbehandlingar massage/balansboll (10 massagebehandlingar och 10 balansbollsträningar). vid intresse eller bokning maila: info@hundantaget.se

KLOSLIPNING 

Många hundar ogillar kloklippning och förknippar därför klovården med stort obehag. Genom att istället slipa klon i 45 graders vinkel erhålls full kontroll över hur mycket klon förkortas samt klons form. Slipningen är smärtfri, säker och kan göras ofta för att säkerställa att längden på klon hålls nere. Blir klorna för långa ökar skaderisken med exempelvis klokapselbrott som följd, hundens gångmönster kan även förändras och därmed påverka muskulatur och leder.

Genom att slipa klorna får klon en jämn och kort form utan splittringar i det yttersta lagret.

Kostnad: 250:- inklusive moms / hund

KLOKLIPPNING

Vi erbjuder även hjälp med sedvanlig kloklippning om så önskas. Etisk hantering gäller även här där vi arbetar med frivillighet och motbetingning.

Kostnad: 150:- inklusive moms /hund

individanpassat upplägg, för mer information, maila: info@hundantaget.se

individanpassat upplägg, för mer information, maila: info@hundantaget.se

individanpassat upplägg, för mer information, maila: info@hundantaget.se

NYHETER och utbud

Under årstiderna varierar utbudet hos Hundantaget. Vi erbjuder bland annat tjänster och kurser inom:

 • DogParkour
 • Cirkelträning
 • Löpning med hund
 • Dragträning
 • Målinriktade skogspromenader
 • Stressreducering
 • Doga
 • Näringslära och foder
 • Rörelseanalyser
 • Taktil terapi
 • Avslappningsövningar
 • Lekogram
 • …och mycket mer!

Hittar du inte vad du söker efter på hemsidan? Tveka inte att skicka ett mail på info@hundantaget.se och ställ dina frågor.

Varmt välkomna!