Hundantaget-Final-Hires-ny-färg-1.jpg

Vi som arbetar på Hundantaget:

Louise Tigerhielm är kvinnan bakom Hundantaget och har med en gedigen kunskapsbas ett brinnande intresse för hundens beteendebiologi och inlärningsförmåga. "ingenting är omöjligt" är hennes motto! Titlar: Hundinstruktör, Beteendeutredare/hundpsykolog, draghundsinstruktör, balansbollsinstruktör, friskvårdsinstruktör för hund, hundmassör, dogalärare, instruktör första hjälpen för hund. Hundförare Narkotikahund, Hundförare Terapihund.

Jag som driver Hundantaget heter Louise Tigerhielm. Jag har utbildat hundar och hundägare sedan -99, mycket av mitt fokus ligger på beteende, samspel och tydlig kommunikation. Jag använder mig av positiv förstärkning i mitt arbete och ser samarbete, glädje och följsamhet som mina främsta mål. Under de senaste åren har jag mestadels arbetat med friskvård, kurser, beteendeutredningar och efterföljande privatträningar. Jag föreläser gärna i mån av tid inom första hjälpen för hund, hundens språk, lugnande signaler, belöningsbaserad inlärning, friskvård och barn och hund. Utöver mitt arbete på Hundantaget arbetar jag även som: 

 * Lärare på Svenska Terapihundskolan där jag utbildar sociala tjänstehundsteam över hela Sverige. I dagsläget arbetar jag även med att utveckla Terapihundsutbildningen till en mer djupgående utbildning.

 * Lärare på Hundsteg där jag utbildar blivande hundinstruktörer, draghundsinstruktörer, beteendeutredare/hundpsykologer och friskvårdsinstruktörer

Vid min sida har jag haft allt mellan Grand danois, Schäfer, Rottweiler, Labrador och en och annan blandras. För mig är alla hundar unika, oberoende ras så finns det en individ bakom – att generalisera är inget för mig och jag lägger därför stor vikt vid att lära känna och förstå hundens behov och ägarens önskningar. Mina egna hundar utbildas med syfte att vara harmoniska och stabila sociala tjänstehundar. Visionen är att utöka möjligheterna till hundassisterat stöd inom hälso- och sjukvård. och även finnas tillgänglig för barn och ungdomar som är i behov av att umgås med trygga och utbildade hundar. Låter detta intressant kan du läsa en studie jag har varit delaktig i HÄR.

Jag är i grunden utbildad mentalskötare och specialistsjuksköterska inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom. Att jag tycker det är väldigt roligt att involvera hela familjen i träningen av hundarna är därmed inte direkt någon nyhet. Familjehundar behöver vara enormt flexibla, det ställer stora krav – inte bara på hunden, men även på barnen och föräldrarna som ibland kan behöva tydligare direktiv om hur samspelet, tilliten och respekten för varandra kan underlättas. Därav väljer jag att även erbjuda kurser riktade till barn och familjer. Lär vi barnen att kommunicera med våra hundar i tidig ålder så kan vi även förebygga senare konflikter och missförstånd. Barn är välkomna att delta på träningar med vissa restriktioner – hör dig gärna för.

Jag anser att ingen kan bli fullärd, därför ser jag till att regelbundet följa forskning, metodutveckling och gå nya utbildningar för att kunna erbjuda evidensbaserad undervisning som håller en hög nivå. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt inom etologi och undervisningsmetoder och mitt intresse växer sig bara större. I mitt koncept önskar jag kunna främja såväl den mentala som fysiska hälsan och ge hundägare de verktyg som kan behövas för att skapa harmoni i vardagen med sin hund. Problematiska områden kan exempelvis handla om övervikt, tristess, stress, nutritionsproblematik, brist på berikning av medfödda beteenden eller felaktig belastning av muskulatur. Det är aldrig försent att skapa förändring. Jag önskar bidra med verktyg som både du och hunden tycker är roliga och därmed skapa en hållbar plan för er framtid tillsammans.

Louise utbildningar:

  • Hundinstruktör
  • Beteendeutredare/Hundpsykolog
  • Friskvårdsinstruktör för hund
  • Hundmassör
  • Balansbollsinstruktör steg 1 och 2
  • Dogalärare
  • Draghundsinstruktör
  • Instruktör första hjälpen för hund

 

När du kommer till Hundantaget önskar jag att du får en känsla av ro och trygghet i kroppen, här finns det ingenting som heter ”dumma frågor” eller att någonting är omöjligt att lösa. Jag finns här för dig och din hund och tillsammans skapar vi en plan som känns bra för er. Är du osäker på utbudet eller vill bolla tankar och ideér så är du alltid välkommen att maila dina funderingar till: info@hundantaget.se så återkommer jag snarast möjligt.

 

Allt gott!

                 /Louise